Dierendag! Dierpraktijk Beest heeft de beste natuurlijke zorg voor jouw dier

Dierendag… de tijd vliegt (pun intended) voorbij! Zo zit je midden in een hete zomer en zo is het al bijna 4 oktober! Houd jij ook zoveel van je dier(en)? Gun je ze het beste en wil je dat ze net zo gelukkig zijn als jij? Of ben jij gewoon een hele lieve dierenvriend? In aanloop naar Dierendag geven we vandaag het woord aan Marloes van Dierpraktijk Beest.

Waar staat Dierpraktijk Beest voor?

“We bieden natuurgeneeskunde aan voor dieren. We zijn geen dierenartsen, maar kunnen wel een dier genezen. Het belangrijkste is dat we de oorzaak van een klacht willen achterhalen. We pakken echt de kern aan. Dat doen we met middelen zoals kruiden, planten en homeopathie en met maatregelen. Denk aan het dier vaker uitlaten of de voeding aanpassen. Mensen verwachten soms één pilletje of medicijn, maar wij werken puur op natuurlijke basis. De allerbelangrijkste ‘interventie’ is misschien wel dat we de baasjes inzichten geven in de gezondheid van hun dier.”

Wat bedoel je met ‘de baasjes inzicht geven’?

“Als een klacht genezen is, is ‘ie genezen. We leren een eigenaar logisch nadenken. Als een dier niet gelukkig is, komen er allerlei klachten. Chronische klachten hebben vaak een dieper liggende oorzaak. Die klacht kun je onderdrukken, maar daarmee haal je de oorzaak niet weg. Zodra je stopt met onderdrukken, keert de klacht weer terug. Bij acute problemen verwijzen we altijd door naar een dierenarts. Ook bij vaccinatie. We mogen niets onderhuids doen, zoals vaccineren. Soms huren we daarom een dierenarts in om te meten of een dier vaccinaties nodig heeft. Meten is weten.”

Hoe onderscheiden jullie je van de rest?

“Ik kom zelf uit Vogelenzang, bij Haarlem, en daar staan mensen ook wel open voor natuurgeneeskunde. Maar ook hier in Nijmegen en omgeving staan mensen er steeds meer voor open. Eigenlijk is natuurgeneeskunde, tot de Tweede Wereldoorlog, de enige echte geneeskunde geweest. Na die tijd werd het meer en meer synthetisch en werden stofjes gekopieerd en gemanipuleerd in laboratoria. Je mist daardoor toch het effect van het echte, puur natuurlijke, middel. Wij werken daarom samen met de natuur.

Er zijn in onze omgeving weinig natuurgeneeskundige dierenpraktijken. Wij hebben een opleiding hiervoor gevolgd en zijn flink ervaren. Mensen verwachten soms één pilletje, of medicijn, maar wij werken op natuurlijke basis. We zijn geen dierenartsen, maar kunnen wel een dier genezen. We spreken veel mensen die aan de oorzaak van een probleem willen werken, en anderzijds zien we mensen met dieren die al lang bij een dierenarts lopen. Die denken dan: baat het niet, dan schaadt het niet. Mensen kiezen bewust voor ons en komen ook via Keuze Vrij Bij Mij terecht."

Wat is een uitdaging voor jou in je werk?

“Dat mensen niet meer zo veel weten over de natuur, waar planten groeien en welke eigenschappen ze hebben. Mijn ooms waren boswachter en wisten heel veel, mijn oma wist ook alles. Dat je bij verkoudheid bijvoorbeeld een halve ui onder je bed legt en dat dat werkt.”

Een ui onder je bed?!

“Ja, onder je kussen. Of denk aan die After Eight-chocolaatjes, daar zit pepermunt in. Dat aten ze na het avondeten om de darmen te kalmeren na het eten van - niet al te goed - vlees. Soms nutteloos om te weten dit, maar soms ook heel handig en leuk.”

En een goed excuus om deze snoepjes te nuttigen… Maar goed, terug naar het interview.

Op je site staat dat je bioresonantie voor dieren aanbiedt, wat is dat?

“Elk lichaam en orgaan hebben een eigen frequentie. Stel dat jouw lever een frequentie van tien moet hebben, ik noem maar iets, dan meten we de frequentie door met een meetapparaat. Die geeft het aan als er iets mis is in de frequentie en dan vormt zich een beeld van wat er mis is, in dit geval met het dier. Een soort gezondheidscheck voor dieren. Een meting kan ook op afstand, door middel van een haaranalyse. De uitslag bespreken we meestal persoonlijk, met het dier erbij, maar kan ook online. We hebben veel klanten door heel Nederland, die we op die manier helpen.”

Wat vind je het leukst aan dit werk?

“Dat ik dieren weer blij en gezond zie, en daarmee ook de eigenaar. Dat is het leukste. En mensen bewust maken.”

Varkentje

Ben je dan wat dat betreft eigenlijk ook een beetje voor mensen aan het zorgen?

“Sommige mensen zou je in principe hetzelfde middel als het dier kunnen geven. Beestje lijkt op baasje: daar zit echt wel een kern van waarheid in.”

Kun je eigenlijk ook mentale zorg aan een dier geven?
“Het bestaat wel, maar eigenlijk ook weer niet. Een dier laat zich niet gek maken en leeft echt in het nu. Je moet dan meer kijken naar de eigenaar en naar wat die voor het dier kan betekenen. Een dier kan wel ongewenst gedrag vertonen, maar dat zal hij niet uit zichzelf doen. Dit kan wel komen door stress, bijvoorbeeld wanneer ze hun natuurlijke behoeften niet kunnen bevredigen.”

Wat is jouw hoop voor de toekomst?

“Dat mensen common sense krijgen, dat ze logisch gaan nadenken en terugkeren naar de kern van dingen. Ik zou het bijna ‘simpelheid’ van dingen willen noemen, terug gaan naar je eigen natuur. Niet alles voor waar aannemen, maar op onderzoek uitgaan en je eigen waarheid vinden.”

Wat zou je mensen willen meegeven als ze dit lezen?

“Mensen komen bij Keuze Vrij Bij Mij vanuit hun geloof in immuunsysteem en weerstand van zichzelf en ook van dieren. Ik denk dat het het belangrijkste is dat mensen weten dat dieren wat dat betreft precies hetzelfde in elkaar zitten als mensen. Als je veel beweegt, gezond eet en buiten komt, lijkt dat meer op ‘hoe je gemaakt bent’ dan als je de hele dag op je laptop zit en voedsel van McDonald’s eet. Gewoon common sense, dat is mijn levensmissie.”

Wil jij met Marloes sparren over de gezondheid van je dierbare dier? Of wil je verder lezen over bioresonantie of de Pensionstal De Bullekamp? Bezoek dan haar advertentie op Keuze Vrij Bij Mij. Voel je vrij om contact met haar op te nemen!

Staat jouw bedrijf ook voor keuzevrijheid? Laat het zien en..