Zoeken op betaalmethoden

Nieuw! Zoeken op betaalmethoden

Keuze Vrij Bij Mij, het platform dat aanbieders van producten en diensten samenbrengt die je vrij laten in keuzes rond lichaam en gezondheid, heeft een nieuwe functie toegevoegd aan keuzevrijbijmij.nl. Bezoekers kunnen vanaf nu eenvoudig vinden waar ze kunnen betalen met alternatieve betaalmethoden zoals Florijn, URA, Bitcoin, Monero, Ethereum en lokale munten zoals Arnhems Hert, Fryske euro, Rotter-Dam, Utrechtse euro en Watermunt. Ook kan je vinden waar je ruilhandel kan doen of kan betalen met zilver.

Alternatieve betaalmethoden voor de euro en de CBDC

Volgens Olaf Weller, oprichter van Keuze Vrij Bij Mij, is dit een geweldige nieuwe functie voor zowel consumenten als bedrijven: "We zijn verheugd dat we als eerste in Nederland laten zien waar je - naast de euro - kan betalen met alternatieve betaalmethoden. We hebben deze functie toegevoegd, om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken te betalen met alternatieve betaalmethoden voor de euro en de digitale euro, ook wel bekend als de CBDC (Central Bank Digital Currency).”

CBDC

Keuzevrijheid in het geding

“We zien en horen dat veel mensen zich zorgen maken over de toenemende inflatie en een mogelijke nieuwe financiële crisis. Ze vragen zich af waar ze mee kunnen betalen als de euro niks meer waard is. Ook over de komst van de digitale euro zijn er veel zorgen. Wat als er in de toekomst programmeerbaar geld komt waarmee banken of de overheid nog meer controle kunnen krijgen over je bankrekening en hiermee je gedrag beïnvloed kan worden? In de praktijk zien we hier al voorbeelden van. Grote banken surveilleren bijvoorbeeld al massaal de transacties van haar klanten en aan klanten wordt gevraagd om hun uitgaven te verantwoorden. Bovendien is het technologisch gezien mogelijk om digitaal geld programmeerbaar te maken, zodat je bijvoorbeeld je geld bij bepaalde bedrijven wel en bij andere bedrijven niet mag uitgeven. Hiermee is onze keuzevrijheid in het geding.” aldus Weller.

Niet weten waar je kan betalen & niet genoeg bedrijven

Weller vervolgt “Bij Keuze Vrij Bij Mij signaleren we deze ontwikkelingen en begrijpen we de zorgen. Ons antwoord op de vraag hoe hiermee om te gaan is simpel; stop met zorgen maken en richt je op wat je wél wilt. Er is namelijk een breed scala aan betaalmethoden waarbij waarde-uitwisseling en privacy voorop staan, zoals regionaal geld, crypto, rentevrije munten en ruilhandel. Veel van deze betaalmethoden zijn al volwassen qua technologie en worden op meerdere plekken in het land geaccepteerd. Een van de uitdagingen is echter dat veel mensen niet weten waar je ermee kan betalen en dat er nog niet genoeg bedrijven zijn waar je met een of meerdere van deze alternatieve betaalmethoden kan betalen. Wij lossen dit op door dit op ons platform inzichtelijk te maken. Met een simpele zoekopdracht zie je precies bij welk bedrijf je met welke betaalmethode(n) kan betalen.”

Betalen met Florijn bij kassa

Nieuwe functie belangrijke stap vergroten keuzevrijheid

“Bij Keuze Vrij Bij Mij helpen we mensen hun keuzevrijheid te behouden en te vergroten. Dit doen we op het gebied van gezondheid, technologie, onderwijs en geld. De toevoeging van deze nieuwe functie is een belangrijke stap, want elke betaling die je doet met een alternatieve betaalmethode draagt bij aan meer keuzevrijheid. En elke aanbieder die laat zien met welke alternatieve betaalmethode(n) kan worden betaald, draagt hier ook aan bij.” sluit Weller af.

Uitnodiging voor ondernemers

Keuze Vrij Bij Mij nodigt ondernemers die alternatieve betaalmethoden aanbieden van harte uit om zich aan te sluiten bij het platform. Door deel te nemen, kunnen zij hun bereik vergroten en nieuwe klanten aantrekken door de mogelijkheid te bieden om op de manier te betalen die het beste bij hen past.

Heb je al een advertentie? Voeg dan direct deze informatie toe en maak zichtbaar aan jouw (potentiële) klanten welke betaalmethoden je accepteert. Voeg hier de betaalmethoden toe aan je advertentie.

Heb je nog geen advertentie op keuzevrijbijmij.nl? Dan is dit een goed moment om deze te maken en te laten zien welke keuzevrijheid jouw bedrijf biedt. Meld je aan via deze link.

Ontdek boeiende podcasts en inspirerende webinars

Bij Keuze Vrij Bij Mij vind je een verzameling boeiende podcastafleveringen en inspirerende webinars over keuzevrijheid in geldzaken. Ontdek hieronder een greep uit onze content: een interview met Anthony Migchels over Florijn, een interview met Tjwan Oei over het beste alternatieve geld, een interview met Serhan Meewisse over Bitcoin en Lightning, een interview met Milo over goud en zilver, webinars over onderwerpen zoals Florijn en alternatieve geldsystemen, webinar over Bitcoinbeheer, en opnames van de Kies Jouw Geld Dag evenementen in Hodenpijl en Friesland. Klik en luister nu!

Interview met Anthony Migchels over Florijn

Interview met Tjwan Oei over het beste alternatieve geld

Interview met Serhan Meewisse over Bitcoin en Lightning

Interview met Milo over goud en zilver

Webinar terugkijken: Ontdek alles over Florijn

Webinar terugkijken: Alternatieve geldsystemen

Webinar terugkijken: Bitcoinbeheer

Kies Jouw Geld Dag Hodenpijl opnames

Kies Jouw Geld Dag Friesland opnames