Nieuwe Wereld Ondernemers stopt

Op 10 mei vorig jaar startte Keuze Vrij Bij Mij met het zakelijk netwerk Nieuwe Wereld Ondernemers. Nu, iets meer dan een jaar later, kiezen we ervoor ermee te stoppen. ‘We willen ons volledig richten op de oorspronkelijke missie van Keuze Vrij Bij Mij en elke Nederlander helpen bij het maken van persoonlijke keuzes die bijdragen aan het behouden en vergroten van keuzevrijheid. Of je nu ondernemer bent of niet.’ aldus Olaf Weller, initiatiefnemer van Keuze Vrij Bij Mij en Nieuwe Wereld Ondernemers.

Bij Nieuwe Wereld Ondernemers ontmoeten ondernemers elkaar bij maandelijkse netwerkbijeenkomsten door heel Nederland met inspirerende gastsprekers. Het doel hiervan was om een sterk landelijk netwerk van gelijkgestemde ondernemers te creëren en ondernemers te inspireren individueel en samen in actie te komen voor initiatieven die bijdragen aan onafhankelijk ondernemerschap en een mensgerichte samenleving. Bij de bijeenkomsten kwamen ondernemers die hun energie willen steken in een mensgerichte samenleving waarin ze vrij en onafhankelijk kunnen blijven ondernemen, omdat ze beseffen dat de steeds verdergaande centralisatie van geld en macht grote gevolgen heeft voor het midden- en kleinbedrijf en zelfstandigen.

Waarom stopt Keuze Vrij Bij Mij met Nieuwe Wereld Ondernemers?

Het is de missie van Keuze Vrij Bij Mij om elke Nederlander te helpen bij het maken van persoonlijke keuzes die bijdragen aan het behouden en vergroten van keuzevrijheid. Wij geloven erin dat als een kritische massa van mensen in hun dagelijks leven keuzes maken die hieraan bijdragen, er geen controlemaatschappij kan ontstaan waar zo veel mensen zich zorgen over maken. In plaats daarvan ontstaat een veel mooiere, mensgerichte samenleving. Nieuwe Wereld Ondernemers draagt weliswaar bij aan deze missie, maar hiermee worden alleen ondernemers bereikt en we willen juist élke Nederlander bereiken. Ondernemer of niet.

Bekijk de onderstaande video van Olaf Weller voor toelichting

Elke Nederlander helpen bij het maken van persoonlijke keuzes die bijdragen aan behoud of meer keuzevrijheid

Keuze Vrij Bij Mij steekt alle tijd en energie erin om deze missie te bereiken. Dit doen we al vanaf het moment dat de QR-codes actueel waren. Onder andere door de ontwikkeling van het platform keuzevrijbijmij.nl waar je aanbieders van producten en diensten vindt waar iedereen welkom is, werkvrijbijmij.nl voor vacatures en luistervrijbijmij.nl voor optredens. Ook al zijn de QR-codes gelukkig verleden tijd, de beperking van keuzevrijheid gaat (geleidelijk) door op verschillende gebieden in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals geld (CBDC), technologie (censuur en verstrengeling BigTech-bedrijven met overheden) en het onderwijs (sturende lesprogramma’s over Social Development Goals).

Bij Keuze Vrij Bij Mij laten we zien dat er geweldige alternatieven zijn op het gebied van o.a. geld, technologie en onderwijs en we helpen je ermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door de Florijn challenge, door inzichtelijk te maken waar je in Nederland met alternatieve munten kan betalen en de organisatie van bijeenkomsten zoals BigTech Vrij Voor Jou en de Kies Jouw Geld Dag.

Wat betekent dit voor leden van Nieuwe Wereld Ondernemers?

Het lidmaatschap is gestopt, maar leden kunnen tot en met 30 juni a.s. nog wel gebruik maken van de voordelen die bij het lidmaatschap horen:

 • gratis en onbeperkt geplande ondernemers- en regiobijeenkomsten bijwonen

 • korting op speciale bijeenkomst Kies Jouw Geld Dag Friesland

 • gratis deelname aan livestream Kies Jouw Geld Dag Friesland

 • gratis deelname aan webinars

 • toegang tot de online community

 • gratis toegang tot de Florijn challenge

De geplande ondernemers- en regiobijeenkomsten gaan gewoon door. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen. Ook als je geen ondernemer bent. Kijk hier voor de agenda.

Het kan zijn dat de coördinator(en) van de ondernemersbijeenkomst(en) bij jou in de regio verder gaan met de organisatie van bijeenkomsten. Als je hierin geïnteresseerd bent, neem contact op met hen voor meer informatie. Deze informatie is niet volledig bekend bij Keuze Vrij Bij Mij.

Als geste, krijgen leden van Nieuwe Wereld Ondernemers bovendien de mogelijkheid om eenmalig met een speciale korting een advertentie in de nieuwsbrief van Keuze Vrij Bij Mij te plaatsen. En om eenmalig een gratis een vacature te plaatsen op Werk Vrij Bij Mij. Leden zijn hierover geïnformeerd via e-mail.

Wat kan je de komende tijd van Keuze Vrij Bij Mij verwachten?

Door onze volledige aandacht en energie te richten op het realiseren van onze missie om elke Nederlander te helpen bij het maken van persoonlijke keuzes die bijdragen aan het behouden en vergroten van keuzevrijheid, kan je de komende tijd onder andere het volgende van ons verwachten:

 • speciale evenementen over geld, technologie en onderwijs

 • kosteloos deelnemen aan de livestreams van deze events

 • podcasts met interessante sprekers

 • kosteloos deelnemen aan webinars over o.a. geld, technologie en onderwijs

 • een levendige online community waarin leden met elkaar in gesprek gaan over oplossingen voor keuzevrijheid

 • een vernieuwde website met waardevolle informatie om jouw keuzevrijheid te vergroten


Nog geen lid? Meld je direct aan via deze link.