user icon

Interview met: Jan en Bianca van BINKBIKES Den Haag

Nieuwsbrief banners

Wie ben je?

Jan & Bianca, 8 jaar samen. Wij zijn authentieke mensen. Jan doet graag veel voor mensen, is ingenieur van huis uit. Ik ben meer zakelijk ingesteld.

Wat doet je bedrijf?

We verkopen, onderhouden en verhuren fietsen van topmerken. Binnen 7 jaar hebben we 4 BINKBIKES vestigingen geopend: Twee winkels met werkplaats in Den Haag en Rijswijk en twee bakfiets speciaalzaken in Den Haag en in Düsseldorf . We staan bekend om onze service: als een klant, bijvoorbeeld een moeder met haar kinderen in de bakfiets, met pech op de weg staat, proberen we dat zo snel mogelijk op te lossen.

Hoe ben je bij Keuze Vrij Bij Mij gekomen, wat waren je beweegredenen?

Ik zocht online een plek waar ik zonder QR-code een hapje kon gaan eten. Toen kwam ik op de site van Keuze Vrij Bij Mij terecht en heb ik daar een leuk tentje opgezocht. Mijn beweegredenen om als aanbieder op de site te gaan staan is dat ik wil dat iedereen weet dat bij mij iedereen welkom is. Ook aardige politieagenten en demonstranten die tijdens demonstraties even willen plassen. Wij maken geen onderscheid door het controleren van een QR-code of door te spreken in ‘vaxxers’ en ‘anti-vaxxers’: geen tweestrijd bij ons. Wel denk ik dat een keuze altijd gevolgen heeft en die accepteer ik dan. Maar onmenselijke gevolgen hoef je niet te accepteren. Ondernemen in deze tijd is wel echt extra uitdagend, al is het dat altijd wel. Ik realiseer mij goed dat er mensen afhankelijk zijn van mij: onze klanten onze zzp-ers en natuurlijk mijn partner.

Wat betekenen de kernwaarden van Keuze Vrij Bij Mij (vertrouwen, verbinding en creativiteit) voor jou?

Vertrouwen: klanten komen bij mij omdat ze mij vertrouwen. De relatie is leidend, ik ben eerlijk en verkoop daarom geen onnodige dingen bij mijn fietsen. Ik probeer nooit iemand te overtuigen van iets, maar in gesprek te gaan met elkaar. Bijvoorbeeld: heb je spijt van je keuze je te laten vaccineren? Schaam je niet, praat erover! Ga niet bij de pakken neerzitten en bespreek het met elkaar. Ook dat is vertrouwen: de ruimte voelen om echt contact te kunnen maken met elkaar en jezelf te kunnen zijn.

Verbinding: zonder verbinding is er geen leven, denk ik. Soms ben ik zelfs te veel van de verbinding, haha. Dan kan het lijken alsof ik de hele dag visite heb in de zaak, en koffie drink met klanten: echt een hartsverbinding maken met klanten vind ik geweldig. Om echt te luisteren naar mensen vanuit oprechte interesse.

Creativiteit: voor mij is dat op een leuke manier met de dingen omgaan. Bij mensen die met een mondkapje op binnenkomen zeg ik soms een aantal keer ‘wat zeg je? Ik kan je niet verstaan zo!’, natuurlijk altijd met een knipoog. Maar tegelijkertijd is het een signaal waarmee ik ze laat zien: hier hoef je dat ding niet op, voel je vrij bij mij!


1

Waarom is bij jou iedereen welkom?

Omdat ik ook ‘iedereen’ ben!


Wat is jouw hoop voor de toekomst?

Jan zegt altijd: ‘beginning with the end in mind’, oftewel: de toekomst is ook morgen al. Voor mij is hoop voor de toekomst dat je plannen maakt en die ook echt uitvoert en daarvan kunt genieten, van al dat leuks dat je doet. ‘Vandaag ga ik dit en dat doen en daarna ben ik klaar en heb ik een geslaagde dag gehad.’Wat wil je de mensen die dit lezen nog meegeven?

In de stad eten is momenteel lastig en ik heb een hékel aan koken. Daarom heb ik het volgende voorstel aan wie dit leest: in ruil voor een etentje bij jou thuis, geef ik je fiets een gratis servicebeurt t.w.v. € 69,00. Een soortgelijk bericht heb ik op Facebook gezet en de reacties zijn zo leuk! Het is een win-win: ik wil niet koken en kan bij jou eten, en we hebben allebei een gezellig avond, en jouw fiets is weer helemaal klaar voor de leuke reizen die je ermee gaat maken. Leuk, toch?