Interview met: Sue Moreno – Singer & Entertainer

Zoek-elke-dag-de-lichtpuntjes-en-wees-dankbaar.-1


Stel je voor: je werkt ontzettend hard om jouw droom te realiseren. Je geeft grote optredens en reist de hele wereld over. Je investeert in het produceren van een plaat in Amerika, met legendarische muzikanten. Plotseling zit je thuis. Je mag jouw passie, zingen, niet meer uitvoeren. Het overkomt zangeres Sue Moreno. “Het is vreselijk om niet meer op te kunnen treden.”

“Het geeft de mogelijkheden om wél te kunnen doen wat we willen.”

Er zijn nog niet veel artiesten die zich durven uit te spreken over de situatie waar wij al anderhalf jaar lang mee te maken hebben. Eerder zagen we Eric Clapton dit al wel doen. Ook Sue durft haar mening te laten horen. Ondanks dat mede-artiesten haar vertellen dat ze de weg kwijt is, blijft zij zich inzetten voor vrijheid. “Keuze Vrij Bij Mij is wat wij nodig hebben. Het is een andere invalshoek én het geeft de mogelijkheden om wel te kunnen doen wat we willen.” 

Foto eigendom van Sue Moreno


Zij staat achter het initiatief en heeft daarom ook geflyerd voor Keuze Vrij Bij Mij. “Ik heb de flyers ook uitgedeeld aan jongeren. Je merkt dat ze het waarderen. Iedereen wil weer leven en een leuke tijd met elkaar hebben.” Ze is blij dat ze haar naam aan Keuze Vrij Bij Mij mag verbinden, “juist om te laten zien waar ik voor sta.” 

Sue wil dolgraag mensen weer een fijne avond bezorgen. De mensen raken met haar teksten en de muziek. Ze wil weer harten verbinden, mensen laten samenkomen. Toch houdt ze voet bij stuk: een testmaatschappij? Daar werkt ze niet aan mee. “Ik wil gewoon op een normale manier kunnen genieten van optreden. Mensen hebben de keuze om wel of niet te komen.”

Creatief zijn en bij je gevoel blijven

Haar nieuwste plaat uit 2019 schreef Sue vanuit haar ziel. Het is een persoonlijke plaat met een dieper level, die volgens haar juist nu ten gehore gebracht zou moeten worden. Na het uitbrengen van deze plaat wilde ze gaan touren. “De legendarische muzikanten die mee hebben gewerkt wilde ik met de mooie festivals naar Nederland halen. Op die manier zou ik ook de investeringen terugverdienen.” Nu releaset ze stapje voor stapje haar nieuwe werk, bijvoorbeeld via livestreams. Ook zit ze eraan te denken om in haar voortuin te gaan optreden, zodat ze haar passie kan blijven uitoefenen. “Hoewel ik het liefst de hort op ga, moet je soms een beetje creatief zijn.”

Naast creatief zijn in het bedenken van oplossingen in deze tijd, vindt Sue het belangrijk om bij haar gevoel te blijven en niet in de angst te schieten. “Ondanks alles is het goed om iedere keer weer de dag te plukken. Zoek elke dag de lichtpuntjes en wees dankbaar. Er zijn zoveel dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Ik denk dat dat een goede houding is. Zo kun je het hoofd bieden aan alles wat er gaande is.”

Al anderhalf jaar lang heeft ze geen applaus meer gekregen na een optreden. Wat ons betreft verdient zij, voor het naar buiten treden, een groot applaus.

Terug naar overzicht met interviews aanbieders

Menu