Interview met: Rein en Gera – Zorgboerderij Inner-Art

219479562_179775640861799_1742964594650436278_n

Rein en Gera zijn beiden boerenkinderen die altijd op het land hebben gewerkt. Gera heeft daarnaast een zorgachtergrond en is natuurgeneeskundige. Al jaren runnen zij samen hun familiebedrijf, zorgboerderij Inner-Art, waar op een goede doordeweekse dag wel zo’n 50 mensen rondlopen. De zorgboerderij werkt vanuit de visie dat zorg en gezondheid een kwestie van maatwerk is.

“Ieder geval is uniek.”

Sinds de pandemie hebben zij steeds weer de balans moeten vinden tussen de uniforme maatregelen en hun specialistische zorgverlening. Dat was niet altijd makkelijk. Je kunt je voorstellen dat 1,5 meter afstand houden lang niet altijd mogelijk is. Daarnaast is het voor cliënten met meervoudige ziektebeelden ondenkbaar om zich telkens te moeten testen voor werk. Toch heeft Inner-Art nog geen enkele uitbraak gehad en daar zijn ze best wel een beetje trots op: “Wij hopen zo een voorbeeld te geven van hoe het óók kan.”

Anders dan in de zorg gangbaar is, werken ze bij Inner-Art niet met ‘hokjesdenken’. Alle groepen zorgvragers zijn welkom en ze werken met elkaar samen in één grote groep, net als in de echte maatschappij. Het afgelopen jaar zijn zij toch noodgedwongen opgedeeld in afzonderlijke teams op de boerderij. “Het blijft schipperen.”

Enige zorg hebben Rein en Gera wel, met het oog op de toekomst. “Als het personeel zich straks verplicht moet laten vaccineren kunnen we stoppen. We zijn afhankelijk van de gemeente voor financiering.” Toch blijven ze positief. “We hebben geleerd om onze doelen te bereiken door gewoon door te gaan en te blijven vertrouwen.”

“Want daar gaat het nu juist om; verbinden.”

En door gaan ze. Als eigenaar van een zorgboerderij ben je te druk om te lobbyen in de (regionale) politiek. Om die reden is Inner-Art nu aangesloten bij Keuze Vrij Bij Mij. Zodat ze als zorgverlener vindbaar en toegankelijk blijven voor iedereen, ongeacht diens keuze. Voor henzelf hoopt het stel juist een lokaal netwerk van gelijkgestemden te vinden via het platform, voor een offline verbinding. “Want daar gaat het nu juist om; verbinden.”

Terug naar overzicht met interviews aanbieders

Menu