Interview met: Niels van der Steen – Uelenspieghel

Copy-of-foto-template-1-Insta-1


Op een prachtige locatie in Uffelte bevindt zich de Uelenspieghel, een oud-saksische boerderij omringd door de bossen van Drenthe. De Uelenspieghel ligt midden in een stiltegebied, waar de natuur in verbinding staat met de bewoners. Hoor je een uil, zie je een hert of kruisen de eekhoorns van boom naar boom boven je hoofd? Het is allemaal mogelijk bij deze groepsaccommodatie van eigenaar Niels van der Steen.

“Omdat ik op zoek was naar plekken waar ik mezelf kon zijn”

Bij de Uelenspieghel is het meteen duidelijk dat iedereen welkom is, op de website kun je ons prachtige logo vinden en een kort tekstje over de denkwijzen van Niels over de corona maatregelen. Niels heeft zich aangesloten bij Keuze Vrij Bij Mij omdat hij “op zoek was naar plekken waar ik mezelf kon zijn; plekken waar iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Als ik zou weten waar ik naar toe kan, waar ik me thuis voel, dan zou ik daar gericht op af stappen. Als er dan een platform is die dat aanbiedt dan haak ik daar graag op aan, juist ook als locatie.”


In de afgelopen twee jaar zijn er veel uitdagingen op het pad van Niels en de andere medewerkers van de Uelenspieghel gekomen. Maar Niels wilt deze periode ook zien als een tijd van veel verandering en hij gelooft dat deze uitdagingen ons kunnen brengen naar een betere wereld. Een mooie gedachte die kracht geeft om creatief te blijven en te blijven zoeken naar verbinding. Om deze mantra kracht te geven heeft Niels twee kernwaardes: vertrouwen en verbinding. Hij vertrouwt erop dat we samen sowieso wel tot een oplossing zullen komen. Daarnaast vertrouwt hij erop dat er uiteindelijk een pad zal ontstaan die we kunnen bewandelen. Wat belangrijk is om het pad te bewandelen en de juiste afslagen te nemen is de verbinding met jezelf. Je moet blijven voelen om te weten wat er op dat moment nodig is om de beste keuzes te maken.

“een tijd van veel verandering en ik geloof dat deze uitdagingen ons kunnen brengen naar een betere wereld”

Een inspirerende zienswijzen voor een inspirerende plek. Het zou mooi zijn als Niels zijn wijsheid met meer mensen kan delen. Veel mensen zullen energie halen uit zijn motiverende woorden. Als we vervolgens vragen wat hij als advies aan zijn medemens zou willen geven zegt hij: “Blijf jezelf en laat je niet beïnvloeden door al die meningen van anderen. Overtuig niemand en blijf bij je eigen keuze en voel ook of die keuze echt van jou is óf dat die toch ergens vandaan komt. Probeer dan ook de compassie te houden voor de keuze van die ander!”


Naast een aanbieder te zijn op onze website, is de Uelenspieghel ook een locatie voor de Verbindingstour. Op 2 september heeft ons team een mooi evenement georganiseerd voor gelijkgestemde ondernemers in de amfitheater van de Uelenspieghel. Zoals Niels zegt: “hier kom je voor verbinding” en daarin wordt geen onderscheid gemaakt in je keuzes rondom lichaam en gezondheid. Iedereen is welkom om hier verbinding met elkaar (of met zichzelf) te zoeken.


Terug naar overzicht met interviews aanbieders

Menu