Interview met: Christiaan Raap – Apotheker

218396463_179808897525140_6123215975332996334_n

Christiaan Raap vindt het belangrijk dat mensen keuzevrijheid behouden rondom lichaam en gezondheid. Hij is apotheker bij Apotheek Parijsch te Culemborg. “Ik kwam Keuze Vrij Bij Mij tegen via een advertentie op Facebook. Ik vind dat je mensen niet van het ene op het andere moment kunt verplichten, want mensen moeten zelf die keuze kunnen maken.”

Hij is apotheker geworden omdat hij dan mensen kan helpen en tegelijkertijd zijn passie voor en kennis over farmacie en scheikunde kan gebruiken. Christiaan wil dat iedereen ongeacht hun keuze altijd welkom is en blijft bij zijn apotheek. “Ik ben voor een inclusieve samenleving waar mensen zelf hun keuze kunnen maken. Daarom vind ik Keuze Vrij Bij Mij een heel sympathiek initiatief.”

“Dat geeft mij wel hoop. Er is altijd hoop.”

De apotheker vindt vertrouwen heel waardevol. “Momenteel lijkt het alsof mensen elkaar niet meer vertrouwen. Als je vroeger ziek was, bleef je thuis. Nu moet je aantonen dat je gezond bent. Dat spreekt mij helemaal niet aan, je voelt je daardoor medisch gediscrimineerd. Mensen kunnen zelf een verantwoorde keuze maken.”

“Ondanks de verdeeldheid en polarisatie, zie ik dat mensen er voor elkaar zijn. Dat geeft mij wel hoop. Er is altijd hoop.”

Terug naar overzicht met interviews aanbieders

Menu